Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте Xenon за късите на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Beretta Покажи съобщение
    Извинявам се за тъпия въпрос ама.....за стъклото на фара ли говорите?
    Да.
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
      И после с какъв лак или спрей се пръскат ?
      И оригиналните фарове на 156 имат UV лаков слой, който не позволява да пожълтее и предпазва пластмасата, която без него много бързо се матира. Само че преди да се пръска с безцветния лак (същия който се ползва за пръскане на металик боите), пласмасата трябва да се обработи със специален грунд, който също е безцветен за да не се лющи после. Ако фара е ино матиран и няма по-дълбоки резки, може да се мине и без лакиране, защото
      фабричния слой не е много тънък.

Аз си сложих лупи от Marea, но нещо не останах никак доволен спрямо старите ми фарове с найтбрейкърите. Вярно, че реже светлината, но според мен диаметъра на лупата е много инфантилен и недостатъчен. Пробвах и с 55W ксенон и мога да кажа, че тогава нещата са други, но не ме устройва за тези малки лупи, че те имат сериозен проблем със загряването пр 50W крушка и рефлекторите им бързо изгарят. Така че ги махнах и си върнах старите фарове. Вече твърдо смятам, че ще карам с рефлекторен ксенон H7R, само трябва да си намеря сравнително запазени фарове или да взема някой депо и да му взема само стъклото, че тия в момента вече не стават, защото пластмасата вече е започнала да помътнява от вътрешната страна.
      Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 13:20.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Имай предвид че стъклата на Депо-то са различни, така че няма да станат на кутията на Карелото. Ся като се замисля май няма нещо което да е както трябва в Депо-то, рефлекторите са кофти и светят различно, пласмасовите държачи на рефлектора са като найлон и от температурата се деформират, за външната кутия не мога да кажа нищо, но тя не е от голямо значение, регулирането им във височина е трудно и се налага да се подлагат шайби при монтажа на фара. Определено не ти ги препоръчвам.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Тук нещата изглеждат много добре.
          Снимките са от темата на колегата Kamen 666 в раздел продава.
          Нека собственика на колата с тези фарове, а и други колеги ако имат такива да споделят впечетления.
          Attached Files
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Е какво да споделят, то се вижда с просто око... никога ли не сте карали кола с подобно светещи лупи? Фаровете са перфектни, имат си диоден DRL, лупи за късите за ксенон, и рефлектор на дългите. Единственият им проблем остава цената... над 500 лв...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Вярно фасонски са ама не ги ли видяхте на феста, ич не пасват добре, остават едни пролуки между фара и калника, въобще...., инак светят добре, той Камен беше качил снимки как светят. Мисля че това беше темичката :
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E5%F7%F2%E0

пс Възможно е колата да е чукната тук там, та за това да не пасват идеално фаровете.
              Last edited by mirchozo; d.m.y г., 11:02.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ами да си кажат колегите с тези фарове защо остават луфтове... някакси не ми се вярва точно немска фирма като Дектан така да се издъни и да не направи фаровете добре, а оризаджии като Депо да ги правят да пасват идеално като Карелото...
                Две черни перли...

Comment

Фаровете са убиец,но и цената също (за съжаление)...Приятел от Плевен има такива екземпляри и никъде няма разминаване...Жалко,че не съм ги виждал как светят на тъмно,но се предполага ,че разликата е огромна с лупата..

Comment

С лупа и добре оформен рефлектор, който да срязва добре снопа светлина, винаги се усеща разликата. За съжаление, има модели коли, на които фаровете са под нивото на критика дори. Моята я купих с монтирани съвсем нови Депо (следи от удари отпред или нещо подобно не открихме, явно просто е освежена колата с Депото, а и е евтино), виждал съм как свети и Карело... ами ужасно е, фаровете светят отпред с няколко хвърлени снопа като петна на асфалта. А съм виждал къде-къде по-добре светещи рефлектори, с идеално разсеяна светлина и добре срязана - сещам се веднага например за Опел Вектра А... може колата да е символ на гнилоча, ама оригиналните й фарове светят както си трябва и дори ксенон да им се сложи, няма да заслепят никой.
                    Такова гадно разсейване на светлина като при 156-ците съм виждал и при Шкода Октавиа, втората версия. Не знам на какво се дължи това, ама някак е разочароващо, при по-стари коли това да е ок, а при по-нови не...
                    Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      Вярно фасонски са ама не ги ли видяхте на феста, ич не пасват добре, остават едни пролуки между фара и калника, въобще...., инак светят добре, той Камен беше качил снимки как светят. Мисля че това беше темичката :
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E5%F7%F2%E0

пс Възможно е колата да е чукната тук там, та за това да не пасват идеално фаровете.
                      Пролуките между фара,бронята и калника са по моя вина
                      1-во доста ми натежава добавката на предната броня-оттам идва и увисването,2-ро последния път след боя ми прецакаха врезбите в двата края на бронята,там където се стяга за калниците...
                      от година се каня да се хвана да я донаместя тая броня ама...уви
                      Иначе няма грам разминаване,спрямо тези фарове и другите на депо,карело и т.н.
                      Но светлината е убийствена...откакто съм ги сложил,дълги съм ползвал само 2-пъти
                      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        ...сещам се веднага например за Опел Вектра А... може колата да е символ на гнилоча, ама оригиналните й фарове светят както си трябва и дори ксенон да им се сложи, няма да заслепят никой.
                        Такова гадно разсейване на светлина като при 156-ците съм виждал и при Шкода Октавиа, втората версия. Не знам на какво се дължи това, ама някак е разочароващо, при по-стари коли това да е ок, а при по-нови не...
                        От Вектра се качих на 156...много зле талянските фарове, като сляп съм с алфата вечер.
                        H7 опират ли отпред?
                        156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Ако питаш за ксенонови Н7 - да опират.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Моят ксенон е най-простия, за $35 и не опира нищо.
                            156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
                            Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                              От Вектра се качих на 156...много зле талянските фарове, като сляп съм с алфата вечер.
                              H7 опират ли отпред?
                              Мани, и мен ме дразнят, на Реното по-добре светят дори... искам ми се да мина на Dayline-ите на Дектан, ама нещо само мисълта да дам 500+ лв за фарове, ми образува буца в гърлото... то тия пари са ми цялата предница при Ферариста...
                              Две черни перли...

Comment

като се замислиш, с новите фарове ще виждаш по-добре и няма да събираш дупките нощем....и няма да си правиш предницата толкова често

пп. на фаце-то фаровете са чудни....въпреки, че леко са потъмнили вътре, с едни хубави крушки светят супер...даже се отказах от ксенона....
                                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                                X